Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI


Polityka Prywatności sklepu Volcano, określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies. Służą one realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną żądanych przez Użytkownika, wykonywanych przez VCO S.A. z siedzibą w Osielsku.


I. Ogólne zasady dotyczące postępowania z danymi osobowymi Użytkowników.


1. Pliki Cookies to dane informatyczne, niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane i przechowywane na urządzeniach przy użyciu których Użytkownik korzysta z serwisu Shop.volcano.pl.
2. VCO S.A., właściciel serwisu Shop.volcano.pl, nie sprzedaje, nie udostępnia osobom trzecim danych osobowych Użytkowników.  Jedynym przypadkiem w którym serwis przekaże dane osobowe, bez wcześniejszej zgody Użytkownika, jest sytuacja w której z takim wnioskiem wystąpi: sąd, prokuratura, policja lub inne organy prawne.
3. Podane dane Użytkownika, mogą być wykorzystane w celach marketingowych wyłącznie za jego zgodą.
4. Użytkownik w serwisie jest całkowicie anonimowy. Pozostaje tak do momentu, w którym zdecyduje się na dokonanie zakupu, złoży deklarację do subskrypcji elektronicznego biuletynu lub wypełni formularz kontaktowy na stronie Serwisu. W powyższych przypadkach wymagane jest podanie przez Użytkownika określonych danych teleadresowych, które następnie przesyłane są do systemu.
5. Dokonanie przez Użytkownika zakupu w sklepie Shop.volcano.pl wraz z jednoczesną rejestracją powiązane jest z wyrażeniem zgodny na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.). Podane dane służą  wyłącznie do celów realizacji zamówienia. W tym wystawienia dowodu sprzedaży (np. paragon, faktura VAT itp.) oraz wysyłki produktów. W związku z powyższym VCO S.A., zastrzega sobie prawo udostępniać zebrane dane swoim partnerom handlowym, mając na celu sprawną realizację zamówienia.

 

II. Rodzaje plików Cookies.


1. Wykorzystywane pliki Cookies są bezpieczne dla urządzeń Użytkownika. Poprzez pliki Cookies, do urządzeń Użytkownika nie mają prawa przedostać się wirusy, oprogramowania niechciane, czy inne oprogramowanie złośliwe. Pliki Cookies identyfikują oprogramowanie używane przez Użytkownika. Pozwala to na indywidualne dostosowanie serwisu pod każdego Użytkownika.
2. Serwis Shop.volcano.pl korzysta z dwóch typów plików Cookies:
a. Cookies sesyjne – pliki te nie pozwalają na pobieranie danych osobowych ani żadnych informacji poufnych. Cookies sesyjne pozostają na urządzeniach Użytkownika do momentu zakończenia sesji na danej przeglądarce. Po zakończeniu sesji są trwale usuwane z pamięci urządzenia.
b. Cookies trwałe - pliki te nie pozwalają na pobieranie danych osobowych ani żadnych informacji poufnych. Cookies trwałe są przechowywane na urządzeniach Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania.
W przypadku plików Cookies trwałych, koniec sesji na danej przeglądarce nie powoduje ich usunięcia z urządzenia Użytkownika. Ten rodzaj plików Cookies trzeba usunąć ręcznie.
3.Każdy Użytkownik ma możliwość wyłączenia lub ograniczenia dostępu plików Cookies do swojego urządzenia. W takim przypadku, korzystanie z Shop.volcano.pl będzie możliwe, ograniczone jednak o funkcje, które wymagają plików Cookies.


III. Wykorzystanie plików Cookies.


1. Własne pliki Cookies wykorzystywane są:
a. W celu dostosowania strony serwisu do indywidualnych wymagań Użytkownika.
b. Do rozpoznania urządzeń Użytkownika, jego lokalizacji i odpowiedniej konfiguracji serwisu.
c. Autoryzacji Użytkownika w serwisie i zapewnienia ciągłości sesji, w szczególności:
-utrzymania ciągłości sesji w serwisie, Użytkownik przechodząc na kolejne podstrony, nie musi każdorazowo wpisywać loginu i hasła
- poprawności konfiguracji funkcji serwisu
- awiększeniu wydajności usług świadczonych przez VCO S.A.
d. Poprawnej weryfikacji programów partnerskich, szczególnie weryfikacji źródeł przekierowania Użytkowników.
e. W celu umożliwienia korzystania z funkcji serwisu, np. z funkcji „Kosz”.
f. Do badań i analiz, tworzenia anonimowych statystyk, pokazujących w jaki sposób Użytkownicy korzystają z serwisu.
g. Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu.
2. Pliki Cookies zewnętrzne wykorzystywane są w następujących celach:
a. Umieszczania i prezentowania treści multimedialnych, pochodzących z zewnętrznych serwisów internetowych.
b. Gromadzenia anonimowych danych statystycznych, przy pomocy narzędzi analitycznych, np. Google Analytics.
c. Prezentowania reklam.
d. Logowania do serwisu za pomocą innych stron, np. serwisów społecznościowych.
e. Informowania o opiniach, na temat serwisu, w zewnętrznych portalach internetowych.
f. W celu ułatwienia komunikacji za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.


IV. Określanie warunków przechowywania i uzyskiwania dostępu poprzez pliki Cookies.


1. Ustawienia plików Cookies, Użytkownik może samodzielnie i w każdej chwili zmienić. Zmiany ustawień można dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej, z której korzysta Użytkownik. Dokładne informacje o sposobach zarządzania plikami Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarek internetowych oraz na stronie producentów tych oprogramowań.
2. Wykorzystując dostępne funkcje w przeglądarce internetowej, Użytkownik w dowolnym momencie może usunąć pliki Cookies.
3. Ograniczenie dostępności plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcje dostępne w Shop.volcano.pl.
V. Korespondencja elektroniczna.
1. Wyrażenie zgody na otrzymywanie, drogą elektroniczną, bezpłatnych newsletterów daje możliwość VCO S.A. do okresowego wysyłania Użytkownikom wiadomości. Wiadomości te zawierać będą informacje dotyczące: nowości, promocji, wyprzedaży, konkursów itp.
2. Subskrypcję elektroniczną można w każdej chwili anulować. Rezygnacja z newslettera nie jest jednoznaczna z usunięciem konta w serwisie.
3. VCO S.A. informuje, iż za pośrednictwem newslettera, przesyłane są reklamy oraz informacje handlowe rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, Poz. 1204 z 2002 r.).


VI. Postanowienia końcowe.


1. VCO S.A. podejmuje wszelkie możliwe i nakazane przepisami prawa, środki techniczne i organizacyjne służące ochronie danych osobowych, w myśl ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997 r nr 133 poz. 883)

Live Chat
Konsultant
online
Dostępny Dostępny